Ryggoperationen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den 21:a september fick jag akuta ryggsmärtor och sedan dess har jag varit en liten krympling som max har rört mig 200 m om dagen. Det där med att bli så invalidiserad har varit mest frustrerande av allt. Jag är ju van att gå i skog och mark, minst någon mil per dag. Så tålamodet har verkligen satts på prov. 
 
Tyvärr felbehandlades jag under tio dagar mot förmodad ledbandsinflammation i bäckenet. Dagarna var fyllda av kortisonsprutor, ambulansfärd, morfindimma, en förstörd mage, tårar och ensamhet. Det var när känseln i vänsterbenet, rumpan och underlivet försvann som man äntligen misstänkte diskbråck. Och därefter gick det snabbt att få en magnetröntgen som visade ett rejält stort diskbråck i ländryggen. Ca 2 veckor sedan efter några vändor till akuten, opererades jag av en duktig kirurg. Jag var inlagd i 4 dagar och i morgon har det gått en vecka sedan de öppnade ryggen och ställde allt till rätta.
 
Framöver väntar 6 veckors vila och sen rehab. De tror att jag ska kunna bli helt återställd. Bara min känsel kommer tillbaka så kan jag kasta kryckorna och börja vandra i skogen igen. LÄNGTAR!
 
 

Sista långpromenaden på LÄNGE!

 
 
 

 
 
En vacker dag! Jag och Moalita gick runt fornwij, och då hade jag ingen aning om att det skulle bli min sista långpromenad på VÄLDIGT länge. Dagen därpå gick ryggen sönder, och jag påbörjade en lång lång sjukskrivningsperiod. Men det är en annan story.
 
 

Högbo bruk

 
 
 
  
 
 
Högbo bruk, beläget mellan Ockelbo och Sandviken. En pärla. Hade jag bil skulle jag promenera med Moa där mycket oftare än jag gör idag.
 
 

De vackraste

 
 
Kärleken är dubbel!
 
 

Mys med bästa ungarna och bästa vännen!

 
 
 
 
 

 
Fick ett helt dygn tillsammans med de här sötpotatisarna. Massa mys med champagne, bastubad och samtal. Dagen därpå åkte jag Emma och Venla till Valbo en sväng. Allt var så trevligt - jag hade det toppen. Och visst har jag världens underbaraste guddotter? Och hennes lillebror Samuel ser ut och beter sig som en liten ängel. Man kan inte låta bli att älska dem! <3
 
 

Nickelback med min fina!

 
 
 
 
 
 

 
Den 12 september åkte vi till Stockholm, checkade in på hotell och upplevde Nickelbacks World Tour i Globen! Jannes födelsedag var i krokarna, så jag tyckte att vi skulle göra något minnesvär Vi hade det jättebra och bandet var GRYMMA live. Så galet duktiga! Jag kommer aldrig glömma den kvällen. Dagen efter då vi skulle åka hemåt, tog vi vägen via Norrtälje, och fikade lite i finvädret bland de trånga kullerstensgränderna. Kunde inte sluta bättre! Tack älskade Janne för de dagarna tillsammans med dig. <3
 
 

Gävle strand

 
 
 
 
 
 En härlig promenad längs gavleån. Pappa bor ett stenkast härifrån, och det är inte så tokigt alls. :)
 
 

Välkommen hösten...

 
När augusti övergår i september firas den årliga lyskvällen, längs dalälvens sista mil innan den når havet. Detta år fick jag äran att dela den med Annette. Det var en vacker kväll fylld med flämtande marschaller och blåbärspaj! Välkommen hösten.
 
 
 
 
 

Lingonplock och Moa 8 år!

 
Det har verkligen varit lingon i skogen i år. Jag har håvat in 20 liter.
 
 Tack vare denna plockare, som jag ärvt av farmor och farfar.
 
 
 Missvisande färger, men ack så fina lingon.
 
Åttaåringen på sin dag.
 
 Självklart blev det tårta till henne, och chokladpudding till mig och vår gäst Annette.
 
Inte så dumt, tyckte Moa!
 
<3
 

Linköping och en bilaffär...

 
En minnesvärd dag tog vi tåget till Linköping, för att hämta hem en kopia av den bil Janne hade innan det var ett fyllo som körde sönder den (och två andra parkerade bilar) utanför våra hus, genom att volta över dem. Janne har verkligen sörjt sin bil, så det var en gud försyn att han kammade hem en tvilling på en auktion på Kvarndammen.
 
Jag fick äran att följa med som sällskapsdam, och codriver under hemresan. Som ett litet krav för att åka så långt för ett fordons skull, tvingade jag honom att besöka gamla Linköping med mig. Win - win!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flaxen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan det blev för kalla nätter, spenderade jag och Janne och Moa åter en natt i underbara Flaxen! Jag älskar det spartanska livet, även om det blev lite sömn, då jag kände eldvaktsansvar! Jag längtar efter våren och försommaren nu, så att vi kan fortsätta med myset i den lilla, lilla stugan.
 
Men först - vinter.
 

RSS 2.0