Välkommen till vår jord Samuel

För ett tag sedan fick jag äran att träffa lilla Samuel. Emmas och Markus lilla pojke som föddes den 10 juli. HAn var gudomlig, och så näpen. Det ska bli spännande att följa hans utveckling.


Självklart stod lilla busungen Venla mest i fokus för mina ögon. Vi lekte och hade det så härligt tillsammans. Bilden blev ju tyvärr suddig, men jag tog med den ändå - den illustrerar ju precis vad jag vill säga om min guddotter. Hon är BÄST! 


Mamma Emma och lilla Samuel. Älskade ni. <3


Venla och hennes gröna traktor. (En John Deere enligt bonden Janne). Haha!


Lite blandat från olika tillfällen!Lite växter på mitt symaskinsbord ute på balkongen.


Moa väntar på att Janne ska komma tillbaka med hämtmat! Tyckte hon såg så galet gullig ut på förarplatsen!


Vetefält på min promenad i byn. Jag bor så vackert, och jag älskar det.


Mitt köksland och örtlimpan. :)


Ny radio införskaffad till köket.


Balkongen och utsikten. :)


Fjällkor som jag brukar morsa på.


Mina pallkragar med jordgubbsplantor. De levererade massor med bär i år, men nu är de slut!


Grillafton på Wij Trädgårdar


Förra torsdagen var jag och pappa upp på Wij trädgårdars grillafton, som pågått en dag varje vecka under sommaren. Det innebar en härlig grillbuffe, pub och liveband med olika artister och teman. Denna kväll var det rockkväll med nostalgitema. Gamla klassiker ekade över byn och stämningen var soft. En äkta sommarkväll helt enkelt. Jag hade jobbat hela dagen, och det kändes lyxigt att inte behöva gå hem och käka middag ensam.Det blir garanterat repris på denna tradition nästa säsong på Wij, eftersom kvällarna gjort succé. Kom och prova ni också då, tycker jag!


Uppvaknandet och dag två i stugan...Det var så skönt att vakna upp till uppehåll, och tystnad. Endast fåglarna hördes. Alla tre, Moa jag och Janne började dagen med en skön frukost ute på den pyttelilla altanen.


Mitt "lilla" förband sedan jag skurit sallad med en riktigt välslipad kniv - haha! Det ser mycket värre ut än det var, men det fanns inga plåster, så Janne gjorde en första hjälpen insats med gasbinda.


Mitt verk, klart ett sommartorp ska ha sommarblommor på trappen.


Mysfrukost med ehrm... manlig mugg. (Mitt inköp såklart!)


Sen gick vi en lång promenad i skogen.


Det fanns smultron överallt på ett ställe, alldeles rött var det i diket. MUMS! 


Å ljungen är som vackrast just nu.


Slutligen, en blomma jag inte tidigare sett, men tyckte var galet vacker. Ett litet konstvek.

Jag fick verkligen mina drömmar uppfyllda under den här stugvistelsen. Jag fick kontakt med sommaren, jag fick lyssna till tystnaden, jag fick skratta, mysa och umgås så som man bara gör utan el och vatten. Åh vad jag längtar tillbaka - och det lär nog inte bli allt för länge innan jag får komma dit igen låter det som.

HURRA!En liten dröm...Jag har alltid velat uppleva ett boende utan el eller vatten. Nu har jag fått min önskan uppfylld, och vet ni - jag älskade det! Jannes bror Tony äger en stuga som deras mormor och morfar en gång hade. Jag fick vara där tillsammans med Moa och Janne över en helg, och jag var så lycklig just där just då.


Vädret var tungt och blött då vi kom fram, men det gjorde absolut ingenting. Vi tog en varsin öl och laddade grillen med middagsmat, medan åskan mullrade i fjärran.


Denna kock lagade en härlig middag och vi åt tills vi inte orkade röra oss längre. Haha! Därpå väntade en skogspromenad mellan skurarna, och det var så bedövande tyst runtomkring att själen andades ut ordentligt. Stugan ligger mitt i ingenstans nere vid en bäck. Inga grannar på nära håll, bara skog. Det var så SKÖNT!


Maten!


Vid stugan finns även en liten ladugård där mormor Elsa en gång hade både getter och kor. Jag känner en sån vördnad och respekt inför tanken. Vilken kvinna! :D


Grillmästaren i egen hög person.


Efter den sköna promenaden drack vi champagne och sjöng visor ur varsit allsångshäfte som Janne och hans nära brukar använda under sin årliga fisketur, en helg varje sommar. Jag lär skryta och säga att vi sjunger som gudar tillsammans. Hahah!


Ost och kex och hemodlade jordgubbar tuggade vi på tills klockan blev sen.


Jag är så lycklig tillsammans med den mannen. Vi skapar minnen tillsammans som jag kommer bära med mig hela livet ut. Tänk om man kunde stanna tiden och njuta lite längre av såna här stunder.


Den charmiga stugan som har så mycket spår av Elsa i sig. Nog syns det att den kvinnas hand har inrett? Jag älskade varenda detalj, och det faktum att det inte fanns en enda rät vinkel någonstans!


Här sov vi, i en gammal utdragssoffa, alla tre. Janne, Madde och Moa.


En myseld ordandes då mörkret föll utanför.


En mojito fick avsluta en perfekt kväll. Mums!


Ranbogården hos ThereseJag var till denna vackra plats i Hälsingland och hälsade på en trädgårdsmästare!


Det är Therese och vi har gått i skolan tillsammans ett år. Hon sommarjobbar på gården och sköter den så fint. Ni ser kocken i bakgrunden. :)


En av rosorna. :)


Det såldes mycket fin keramik på platsen. Jag har beställt 2 krukor till fönstret, om det blir höstrea.


Fikat var hembakt och så GOTT!


Butiken. Ville shoppa allt...


Thereses mysiga stuga där jag sov över en natt. Vi pratade, vinade och fnittrade hela halva natten, men vi jobbade också en hel del och kantskar grusgångarna till perfektion!


Öppna spisen som stod precis bredvid min säng. Åh vad jag önskar att jag hade en sån!


Interiör från gården. Åk dit och käka en lunch vetja!

http://www.ranbogarden.se/


Massa mys med Mickan
Ibland kommer min kusin till Ockelbo och skämmer bort mig med en riktig myskväll!
Det här är en sån kväll, och vi hade toktrevligt. Fick ha henne kvar över natten också, så vi satt och surrade tills klockan var natt. Mys! Hoppas du snart kommer tillbaka Mickan!

Tack för det här sommarminnet. <3


RSS 2.0