Nordiska trädgårdar


Under lördagen förra helgen var jag och några ur min klass och arbetade i Wij Trädgårdars monter på Älvsjö trädgårdsmässa. Det var en trevlig upplevelse och efter många timmar av tusentals intryck och var jag rätt mör. Montern var uppskattad bland besökarna och tillströmningen var jämn. Den var uppbyggd efter ledorden "spänn av i spenaten" och innefattade allt från sköna vilstolar och en romersk pelarsal av björkstammar och ris, till provsmakning av hälsosamma örtteer och rawfood som ötrtterapeuten Lisen och kocken Rune bjöd på.

Vi fick så klart tid att knata omkring och kika också, vilket resulterade i en del foton och lite shopping. Har nu 8 för mig nya nummer av bästa trädgårdstidningen trädgårdsliv. :) GLAD!

Jag återvänder gärna till mässan igen!


Bergianska


Behöver jag säga att jag var så faschinerad av denna plats att min hjärna stängde ner helt. Jag kunde inte ta in allt, det var för häftigt! Så galet törstig som själen är just nu efter färg, grönska och värme. Jag kommer att återvända till Bergianska i Stockholm!


Älskade barn
Den här lilla sockerkakan vann den där fototävlingen jag skrev om senast! Jag är så glad för det, för nu har jag fått veta att fotograferingen kommer att infalla i samband med lillans dop! Kan det bli bättre? Knappast. Det var en vecka sedan jag träffade henne och hennes fina föräldrar. En jättemysig eftermiddag och kväll med massa bebisgos, god mat, sköna skratt och en skräckis på toppen! ;)

Idag fyller lilla Venlahjärtat 5 månader, så grattis älskade barn!

<3


En fotograf och en tävling vill jag tipsa om!


Ewa Salmi
är en duktig fotograf som jag vill tipsa er om. Just nu pågår en tävling hos henne, där du kan vinna en gratis fotosession. Jag är med och tävlar åt mitt gudbarn. Vill att typ varje sekund av hennes liv ska avbildas, så - detta vore inte fyskam.

Ewa och jag var klasskamrater på högstadiet, så det är bland annat därför jag väljer att göra lite reklam för henne. Annars nappar jag inte på sådant, men den här kvinnan ÄR verkigen värd att nämnas.

http://www.ewasalmifotograf.se/

Kika in här vetja! Glöm inte att tävla också. 

KRAM! <3


Rönnåsen med mamma och Moa.


Mamma kommer hit och bor några dagar då och då. Senast hon och Moa var här, turistade vi på Rönnåsen. Det är så vackert där på toppen, och vid klart väder (som här) ser man faktiskt ända till Skutskär (hem!). Galet! På motsatta sidan av utsikten finns en mysig slalombacke. En dag kanske man orkar testa den? Så har vi också Rönnåsstugan, som under vissa dagar och under olika säsonger serverar fika och värme. Våfflor har jag också hört. MUMS!


Åsså skolan då...Genomgång och uppvisning av de modeller vi gjort av olika frön. Förstoringar så klart!


Här finns både solros, nejlika, vallmo och böna... m.m.


Underbara Therese jobbar med modellen av studentträdgården som hon, jag och Britta så småningom kommer anlägga under försommaren här på Wij. Detta är en av 14 små trädgårdar som ska skapas av oss studenter.
 

Uppvisning av modeller. Här funderar vi över hur de ska placeras ut. Vilken granne passar med vilken?Östby


Inte ofta jag går här. Men då jag väl gör det så blir jag alltid lika lycklig över de vacka husen. Vilka konstverk! Det ni ser på den undre bilden ska jag köpa en dag, och bygga upp en verksamhet i som blir en syster till Dalarnas Masesgården. Hälsohem med underbara omgivningar. Joodu, det vore nåt det.


Vinterns kallaste dag!
Var så sjukt sliten den dagen, ha herregud - orkade inte ens le.
Kallt var det också, rejält kallt!


RSS 2.0