Två Muppar i Muppland...
Vi for ut till Grönsöö slott och till Härjarö för en solig dag vid Mälaren. En blandning av sött och salt. Härligt var det. Ett minne jag hoppas kunna hålla fast vid så länge jag lever. Solvarma klippor, kluckande vatten och en goding bredvid.


Off we went...Till vackra Enköping med alla parker.


:)


Ny favoritperenn i förgrunden. Rosa salvia?


Vid åpromenaden...


Vi käkade så gott att vi var tvunga att gå LÅNGT efteråt.


Runt gröngarnsåsen närmare bestämt, med sina spångar.


Med VI menar jag han + jag.


I ett fågeltorn fick vi utsikt över dessa tjejer.


Ovanlig promenad må jag säga, men mysig.


Innan vi stupade i säng på hotellet.Födelsedagskalas på Lidö!


Min fina moster fyllde jämnt och vi firade med en minnesvärd fest ute på Lidö i kvällssolen. Jag hade så roligt och kände mig rik. Vi sjöng tills natten blev sen. Åh vad roligt det var! Grattis än en gång Marita!
Och Tack!


Finbesök i lotten!


Idag kom Therese och hennes goa barn hit och härjade lite på Wij. Glass och växtlighet är sommar det! Kul att sällskapa lite med dem. Moa uppförde sig riktigt bra, hon kanske fick värmeslag? Hihi!
 
Det växer så det knakar i våra studentlotter.
Om 2 veckor står nog allt i sin vackraste blom.


I slutet av juni.
Sagostund med Lasse under björken, då han läser Strindbergs tolkning av hur en slåtter går till. Sedan slog vi med lie på ängarna. Idyll? Ja...


Sagofarbrorn...


Fält av kamomill!


Luckring i grönsakslanden!


Ljuvlig karamell.


Enkla rosor tilltalar.


Dramatiskt väder :)


Höet är slaget.


En färgstark zinnia.


Ormbunke och nyponros efter regnet.


Dagen då Venla döptesHuvudpersonen, strax innan dopet.


Världens bästa föräldrar.


Venla bredvid en docka som är sydd efter hennes
exakta födelsestorlek, och med samma vikt.


Älskade barn!


Jag och karamellen!


28:e Maj. <3

Det var dagen min guddotter döptes. En vacker och härlig dag och jag var världes mest stolta fadder. Tänk va, vilken ära att få stå bredvid mamman och pappan vid prästen och dopfunten. Det var något det. <3 Jag har lånat dessa bilder från mamma Emmas blogg. Bilderna togs av den fantastiska fotografen Ewa, jag hade ju sån tur att jag vann en fotografering så passande. Och bilder blev det - ljuvliga sådana. Kika in på Ewas hemsida här. Klicka på "högtider", så finns Venlas dopdag med i arkivet.

Kram!


Gamla Linköping + Slusstur på göta kanal...

Vi spenderade en halv dag i Gamla Linköping. En oerhört fin plats, ett så kallat friluftsmuséum, dit man flyttat nära hundratalet gamla byggnader, så som de såg ut för hundra år sedan. Där fanns många olika muséer, butiker och små trädgårdar. Ska ni till Linköping, missa inte denna plats!En dag åkte vi kanalbåt mellan Bergs slussar och Borensberg. En 4 h lång resa bland åkrar och ängar. Vi passerade 6 slussar har jag för mig. Kul att ha provat på, men lite rastlös blev man. Bussresan hem med lokaltrafiken tog 20 min, så ni kan ju själva räkna ut att båten for i snigelfart. :)Stros i Söderköping igen...


Vi fick två kvällar i turiststaden. Det var galet idylliskt där, och väldigt mycket båtfolk. Jag var upp på Ramunderberget (tror jag det hette) och spanade på utsikten. Härligt! Vi var även så sjukt turistiga att vi åkte "tufftufftåget" runt staden och lyssnade på guidning. Men baskemig, det var intressant eftersom platsen har en hel del historia bakom sig. Söderköping kommer jag återkomma till.


ArkösundEfter en natt i Söderköping och på Vandrarhemmet i Mem, for vi ut till Arkösund. En idyll i närheten. Där växte körsbären vildt och de hade en lång bryggvandring att strosa. Vägen dit och hem var vacker - vilka fält! Lin, raps, havre, vete - snyggt!

 


Söderköping med pappa!Göta kanal.


Vid torget, så fin stadsplanering!


Uppstammade pelargoner. Söta.


Faderns eget fikeri!


Gamla hus längs ån.


En överdådig klätterros i Söderköpings rosarium.


Stockrosen, vackrast av dem alla.


Gillade husfärgsmatchningen. :)


Romantisk näva.


Kvällsljus...


En sommarkväll...


Hoppas på många fler kvällar i trädgården och
på balkongen med människor jag tycker om.
Det är livskvalitét på hög nivå!


RSS 2.0