Juldagen på Prästgårdsallén!


Hade en mysig juldag hemma hos faster Marina och farbror Mikael. Där var det ett stort gäng som umgicks tillsammans och jag måste ge värdarna en eloge för det fina arrangemanget! God mat, myckat prat och fina julklappar. Största magneten var naturligtvis lilla kusinbarnet Theo som rest med sina föräldrar från Göteborgstrakten för att fira jul med oss. MYS! Han blev ordentligt bortskämd med julklappar, men störst succé gjorde paketsnörena, som alltid! :D

Tack för en perfekt jul alla inblandade! <3


Jul i stugan...För enkelhetens och ovanlighetens skull firade vi jul, bara familjen, hemma hos mig.
Latare och mer kravlös jul får man leta efter. Här är kvällen innan jul. Klockan halv tolv på natten var jag och mamma på Ocklebos traditionella midnattsmässa i kyrkan! Det var så otroligt vackert. Hoppas det blir en tradition även för mig i framtiden. <3


Det blev en del klappar under granen, trots att vi bara var 4 styckna.


Julmaten beställdes från ica ugglebo, den var jättegod. Vi hade bara lite hemlagade köttbullar, skinka och jansson. Lagom, precis lagom.


Någon väntade på tomten redan den 23:e. Oj vad den fröken kan tjata.


Och tjat lönade sig, annars hade hon fasen vält granen!


Så kom då "tomten". Pappa hittade inga tomtekläder, så han klädde ut sig på sitt vis. Fick mycket fina saker och julen blev precis som jag ville. Soft.

 


BullerbynJag tycker om grejen med Vigatan att man liksom sällan behöver känna sig ensam, om man inte vill. Det är oftast någon ute som man kan prata med, eller så står hela halva grannskapet och pratar i en enda stor hög. Då är det skrattigt och skojigt värre!

Det här var en sån dag, strax innan snön regnade bort.


Bubbelafton!


En mörk kväll firade jag och min bästa mitt nya jobb som tidningsskribent på Kuxabladet! Det är en lokaltidning som sträcker sig över ett antal kommuner i gästrikland och idag har jag skrivit färdigt min första artikel. KUL! Vi firade också varandras existens på jorden och så. En toppenkväll - och jag kan starkt rekomendera champagnen, den var frisk och god!

<3 

Mer mys åt folket!


Granen intagen!


I fredags plockades min första alldeles egna julgran in i stugan. Pappa hjälpte till att få den på plats, och jag pyntade hela härligheten. Nu står den och skimrar mitt i vardagsrummet, och jag älskar det.

Nu kan det bli jul.


Winter Wonderland

 
Det har snöat som sjutton ett dygn, och mer snö ska det bli.
Underbart! Allt blir så mycket vackrare då.

<3


Mys och pys
En mysig kväll for jag och Janne till Gävle för mat och bio.
Det var en härlig kväll, god mat, bra film och massa skratt och prat
med min bästa. :D <3

Mer såna kvällar åt folket!


Dagar hemma...Det är så skönt med långfrukost med ljus.


Paus i min lilla blå soffa.


Datanörden i mig... <3


Skulle nästan vilja ha julstjärnan framme året om. Den ger ett sånt fint sken i köket.


Mamma kom hit och med sig hade hon en stor pepparkaksdeg. Som vi bakade...


... och nu har vi pepparkakor fram till midsommar!


Behöver nog inte förklara Moas kärlek till Janne närmare... jag har aldrig sett henne så trygg med någon annan än mig. <3


Nu är det inga som badar länge. Ja - förutom vår sternhårda granne Sören som tar sig ett dopp längre ner efter ån lite nu och då hela året runt. (!!!!)


Vintern kom, hoppas den stannar...Isen har lagt sig över ån.


Arkivkullen i solnedgångsljus...


Snöiga vidder på min promenad.


Tjurarna under solen.


Vackraste bron i Ockelbo.


Snö på lilla smedjan, eller bakstugan?


Fornwij, vackert som alltid.


Sedd från ovan.


Skönt med snö och frusen mark.


Min kära by. :)


Bulle i ugnen!


Världens snällaste kusin Mickan var hos mig en heldag och vi bakade bullar så svetten sprutade. :D En sats med saffransbullar och en med kanelbullar. Efter utdelning till höger och vänster har jag fortfarande en hel låda full med hembakt i frysen. Kom och fika gott folk!


Åkerby


Tog en promenad här om dagen som ledde mig in på en ny väg och därmed nya upptäckter. Vi har en gammal kvarnruin i grannbyn och naturen där är vacker. Skönt med frusen mark och klart väder. Så undviker man en lortig hund på bästa vis.

 

 

 

 

 

 


Carola
Första advent och jag träffade underbara Carola och hennes familj, samt vänner för att baka massor med pepparkakor, umgås och mysa. Det blev verkligen en eftermiddag att minnas, det kändes som att kliva in i en idyll från tidningen Lantliv. Så stämningsfyllt och värmande. <3 Sara, Carl och Carola - ni är guld!!

(SYND ATT MOBILKAMERAN SUGER...)


Klipp ur en decembervecka...

 


Adlentsljusen framplockade.


Moa och Malin har samtal om något.


Frost, men snön är ännu borta.


Nyskållade mandlar till glöggen som ska korkas upp.


Inget är som att mysa med Janne i hans varma trygga famn.


Kakbak hos mig!


En promenad bland många andra.


En av alla kransar jag gjort i höst. :D


Sista dagarna i november...


... och rosorna blommar fortfarande på Wij. På åkern har åkerbönorna grott, och det känns knäppt att det snart är första advent. Skönt ändå med snölöshet, då finns skogen tillgänglig för timlånga promenader. <3
RSS 2.0