Make a wish...


Åh vad jag önskar mig bodubutter från The Body Shop i citrondoft. Mmm! Och en glasklocka skulle jag också gärna vilja ha, en lite större modell så jag får plats med en växt under. :)

Nåt annat som jag skulle tacka ja till är ett presentkort på Kappahl. De har så fina kläder i vintagestil. Och jag vill ha en miljon att handla för på olika handelsträdgårdar, och så vill ja ha sommarlov och soool!

Hoppas Gud hör bön...


Mina fina...
<3 Jag är så glad att ni finns! <3


En mysig kväll!


Var till finaste Emma igår och åt gott, gullade med bebis-Tassu som precis är hemkommen. Han måste vara bland det sötaste jag sett. Det tyckte inte han om mig då, men det gjorde inget. Det räckte bra att bara se på honom, äta honom med ögonen. Haha! Jag hade det jättemysigt och var så mätt då jag väl kom hem att jag var tvungen att akut-jogga lite på gatan mitt i natten. Det ni, vilken vacker syn (inte!).

Tack Emma för en finfin kväll!!


Ett annat jobb...En slarvskiss på ett förslag på terassuppsättning.


Det verkliga resultatet! Inte allt för långsökt från skissen va?Detta var en liten utmaning eftersom läget på terassen är skugga hela dagen. Här växer bland annat Hosta, Penséer, Japansk Starr och en Stamfuchsia  och Murgröna. Även här ska det bli roligt att se resultatet då växterna vuxit på sig lite. Ska försöka komma ihåg att visa er.

(Hmm, synd att jag lyckas fota så snett...)


Ett jobb...


Fixade en plantering åt en kund. Är riktigt nöjd med min insats och ser fram emot att se rabatten i juli/augusti då den vuxit på sig! Här växer bl.a Rudbeckia, Blå bolltistel, Pipört, Lavendel, Salvia och Alunrot.

:)


Kuriosa


Från mitt liv borta i Ockelbo, på Wij trädgårdar...


Herrgårdsplanen kläddes i ett hav av påskliljor under april.


Vy nere vid entrén, i dessa brukslängor skulle man bo...


På väg från tågstationen mot skolan. Inte fyskam!


Samma väg som ovan. Bra start på dagen att promenera här vill jag lova.


Ateljén, studenternas växthus och stockar som ska driva det blivande
experimentväxthuset som byggs på Wij i år.


Ettornas fina plantor som ska smycka lotterna i sommar.


Ett av mina ympade äppelträd på tillväxt! STOLT!


Rosträdgården en torsdagmorgon i maj, då daggen glimmade i gräset.


Trädgårdsmästarnas växthus i ötragården.


Örtagården.


Kort sagt, jag har det väldigt bra i den här miljön. Tack vare att skolan ligger där den ligger, står man ut med tjocka böcker och långa föreläsningar.

Kram på er.Nya brallor till mig minsann...Fristads CY-222.
(Om jag gör så här fin reklam kanske Fristads skänker mig ett par extra?)

Sådärja, nu ser jag ju nästan ut som en trädgårdsmästare också. Saknar bara min fina sekatör som jag beställt via klassen, den kommer kännas fin i fickan. Haha! Synd bara att man som tjej måste sy om halva brallorna efter sina behov. Jag sprättade bort spikfickorna, de kändes helt onödiga i mitt yrke. Nu är jag superdupernöjd och funderar på att sova i mina fina byxor... hihi!

Ja, that's all från min lilla bubbla.Det växer och knakar...Narcisserna har precis slagit ut!
(Förutom de som pappa råkade halshugga då han
skulle kasta ner ett stycke trasigt plasttak från altanen...)


Ett litet experiment med påbörjad plantering under äppelträden. Hittills har jag fått dit funkia och kärleksört. Snart flyttar en vit klematis in också - den ska klättra på stammen där... ni kanske anar hönsnätet?


Rabarberbäbisar bredvid gamla slipstenen som numera står som monument över fornstora dar...


Mycket välkomna små gullvivor.


Jaa, jag njuter. Måste ta i till 200% för att tvinga mig själv att gå in i skolsalar och andra mörka inomhusutrymmen, och göra det jag bör. För visst vill man vara ute 24 timmar om dygnet (nästan) då vi har så soliga dagar som idag!?

Njut människor, njut...Ett växthus vore inte dumt...Pelargonsticklingar + fuchsiastiklingar på tillväxt.


Mina rosenskära som fick en tuff start, men som nu har tagit sig.


Niembergera tror jag de heter. Långsamväxande saker, hoppas de snart tar fart.


Efter en del ingående studier hemma har jag kommit fram till en sak: Ett litet tvättstugefönster räcker inte ens till 10 % av allt jag fått för mig att jag vill driva upp från frö. Lavinfara råder och jag kan snart inte stapla mina sådder högre. Dags att skaffa växthus kanske? Mmm, en dag kanske, om ca 20 år.

Tills dess får jag stapla.Doften av värme!

 

Igår på en promenad i Älvkarleby, såg jag och Mickan årets första gullvivor. Så underbara! Våren är här för att stanna och jag gör inten annat än att tänka trädgård, trädgård. Börjar bli galen! Haha...

Nu ska jag ta bilen in till stan och hjälpa till med rust av lägenhet i stan. Ska bli roligt att arbeta med händerna, det är det jag är född till. Igår målades det husvägg och skolades om plantor. Med ett varierande väder hann jag med saker både inne och ute. Skönt med ett par dagars ledighet, jag behövde det.

Och en sak till. Trädgårdsfredag är tillbaka i tv-rutan! GLÄDJE!
Kommer sakna Mandelmannarna, men är glad ändå.RSS 2.0