Nya odlingsbäddar på plats...Har samlat på pallkragar denna vinter, igår blev de faluröda.


Fiberduk i botten, och dränerande grus ovanpå det. Duken häftas fast kring kanterna.


Jord och stallgödsel...

Tre färdiga bäddar, nu väntar bara frön och tålamod.
Wish me luck att mitt knåp kommer hålla ihop nu då.Vackra vita


Vitsipporna kikar fram mellan bruna löv och visset gräs, som bevis på att våren vinner till slut. Tack för det! Efter denna långa vinter känner jag att jag skulle kunna vara utan snö ett par år. Men, jag antar att även vintern 2010 blir vit och kall. Tur då att det är långt tills dess. Vi har allt det underbara framför oss. Jag har tappat bort mitt driv i skolan för tillfället, men däremot fått ett enormt engagemang i att pyssla utomhus. Idag har jag målat pallkragar faluröda och mockat brunnen hästgödsel i hästarnas sommarhage för att kunna göda landen.

Jag mår bra av att vara ute och följa naturen på nära håll. Men hur mycket jag än gör framsteg med min egen trädgård, växer det dåliga samvetet över att jag sackar efter med en del mastodontuppgifter. Blää. Men vad gör man? Jag är bara människa. det löser sig ändå till slut.

Kram alla ni!Suck...

GysingeDalälven


Turist


Kvarnruin bland virvlarna


Elin och Monika


Joel och Stefanie


Hantverkshuset vid forsen


Trädgårdsmästarstudenter guidas runt i området


Skogsglänta


Våra bostäder, ursprungligen från 1700-talet


Rara snödroppar


Vi had en fin utbildningsresa i Gysinge med klassen. Vi skissade, inventerade, drack vin, brainstormade, hängde, spelade spel, lekte burken, käkade, sov, spökade, skrattade, vilade och bara tog hand om varandra - så som vi alltid gör. Jag hade gott kunnat stanna en hel vecka, men dagarna rann förbi i rask takt. Så efter tre dagars arbete och den slutgiltiga presentationen av våra anläggningsförslag på området, tog vi vårt pick och pack, och for hem.

Ännu ett minne att bevara i hjärtat, tack alla!Älskade vår!


Vårpyssel...


Idag har det krattats för brinnande livet. Strålande solsken lockar till trädgårdsarbete, och efter 7 timmar ute känns kroppen skönt slut. har plockat en bukett blåsippor och städat inne också, så nu känns det riktigt bra. Är så galet glad över att våren ÄNTLIGEN är här. Hela baksidan är snöfri och nykrattad. Så skönt!

Nu ska jag halvsova i soffan.

Kram.
Before/After


Looks like spring!!!Första dagen med riktiga vårkänslor!
Kalla mig desperat, men idag har jag krattat där jag kommit åt, trots att snön legat kvar på stora delar av gräsmattan. Haha! Jag fick sån vårstämning då jag var ute och promenerade runt hela Älvkarleby med Moa i förmiddags, att jag satte igång. Fåglarna har kvittrat hysteriskt och solen har faktiskt värmt. Nere vid älven har vi en hel slänt full med Scilla under en al, och jag tyckte att det var hög tid att kratta bort allt skräp, så att de kommer till sin fulla rätt då de blommar. De är på gång, så det går nog fort.

Denna fina blomsteruppsättning kom moster & sambo med i påsk.
Tyckte om den så mycket att den fick förevigas.

Kram!


Påsk!


Önskar alla en GLAD PÅSK!!

<3


Det var bättre förr...


Så här såg det ut utanför fönstret för ett år sedan idag...
Kan ju inte riktigt påstå att det ser lika fint ut i år.

Anyway - GLAD PÅSK!


RSS 2.0