Gammelåstjärn...


Vi har verkligen mjukstartat denna kurs med mysiga utflykter. Misstänker att allvaret kommer efter. Känns roligt att vara med och jag har en stark känsla av att jag platsar bland dessa människor. Det känns i luften. Vi hade en härlig eftermiddag i utkanten av Åshammar idag. Sol, klar luft, vacker natur, god matsäck och gott sällskap. Jag har verkligen hamnat i mitt essä. NATUREN!

<3


Höstblåst

Idag då jag var ute på förmiddagspromenaden med Moa var det riktigt råkallt ute, och stormigt. Mitt hår klibbade lixom fast i läppglanset etthundrasjuttiotre gånger (uuuh vad fjortis det där lät, men så var det). Det ilade också i hela huvudet och jag önskade mig en mössa. Men är det inte lite tidigt för mössa?? Solen skiner ju. Hmm...

Idag ska jag åka till Karlholm och hälsa på en gammal kär vän. Åh så mys det ska bli. <3 I morgon börjar min utbildning på allvar så då är det upp i ottan som gäller. Zzz... men kul att köra igång. I helgen som var träffade jag två Örebroare. Kusin och hennes (soon to bee) sambo K. Weejj. Vi hade det supertrevligt först hos farmor och farafar och senare på Churchstreet och bio. Såg Stiegs 2:a - den var grym!

Ja, så ser mitt liv ut just nu. På fredag blir det nog Muppsala en sväng. Träffa Elin. Hurra!

Sköt om er - skiver snart igen. <3Fredagssnack...Gaaaaah! Jag blir galen, GALEN på mina myrkrypningar i benen. Jag skulle hellre vara förkyld året om än att känna av de här kevleteskrypningarna på kvällar och nätter. (Känsliga läsare varnas) Jag får lust att slita tarmarna ur kroppen, lungorna likaså. Skrubba med svinto. Amputera benen för det kliar som om hela mitt inre vore ett enda stort myggbett. Det börjar i benen och sprider sig i hela kroppen. Snart får jag panikkänslor, för vem fan skulle inte får panik av sån själsligt klåda. OCH ALLT UTAN ORSAK! Varför???

Jaja... alla har sin srit att dras med. Idag har jag varit i Valbo och hängt med föräldrarna. Mamma och pappa har införskaffat ny säng med motor. Snajsigt värre. Jag har lagt pengar på hörlurar. Vad vore musik utan bra ljud? Jag höll på att få spunk på mina gamla hörlurar,  de satt inte bra och det brusade i dem och allt omgivningsljud läckte in i musiken. Not good. Numera är jag en mkt nöjd ipod-lyssnare. :)

Träffade Malin och Annica idag. Gosh I love them. Mina gobitar. Annica fick jag tyvärr bara ca en kvart tillsammans med, och Malin typ 2 timmar. Men det bättre än inget. Därefter träffade jag Annette. Hon är så söt, gav mig en bok - bara så där. Awww... hade hon inte behövt, men GLAD blev jag. Så klart. Den heter "Leka bland vuxna". Verkar vara en bok i min stil. Hon känner mig den kvinnan.

Nu ska jag försöka krypa ner. Det känns inte lockande då benen skakar av krypningar. Men jag vill lägga mig och läsa min bok "One for my baby". Det var länge sedan jag läste på engelska och det känns jättekul att göra det nu. Är riktigt fast i handlingen.

Hoppas ni mår bra. Ni har blivit så bortskämda med bilder tidigare, så ni får stå ut med ett textinlägg nu.

KRAM!!!Norra begravningsplatsen + Skogskyrkogården
Oj vad många olika typer av gravstenar vi fick se denna dag. Här är så kallade mausoleum. Det fanns en hel by av dem. Så häftiga! Men otäcka...


En annan gammal design. Usch!


Vad tycks om denna? Hemsk va?


Det här berörde mig. "Grabbarna" har varit här och lämnat en öl till Micke. Så personligt, så gripande.


Trädet står för liv och ett avhugget sådant gestaltar ett avslutat liv.


Minneslund.


Modernare sten, visst är den söt - men hjärtat gör ont.


Vi guidas av en duktig författare, historiker och ordförande i svenska trädgårdsförbundet. 


En zigensk typ av grav.


Ännu en utstickande sten. Tycker om den...


Ja, vi var ju på kyrkogårdarna för att studera hur man skapar en så stor parkmiljö som ska återge lugn och frig hos besökarna. Hur man kan jobba med olika löv- och barrväxter osv. Inte direkt min typ av trädgårdsmästeri, men det var spännande. Men jag lär ju erkänna att jag tittade mer på stenar än buskar!
GrönsööJag for iväg med en glad och stor klass. Jag var den enda nya, så jag blev väl omhändertagen. Känslorna var blandade. Roligt att åka iväg, spännande att träffa nya människor och skönt med en utmaning. Men samtidigt läskigt att sätta igång med pluggandet, oro över att vara helt malplacerad och rädsla för att helt enkelt inte vara duktig nog - ha tillräckligt med intresse. Ja, känslorna blandades och växlade ständigt. Ändå hade jag det bra.

Grönsöö var en vacker plats med skön natur och en stor äppelodling. Vi fick en guodad tur runt området som är och har varit familjeägt. Det fotades en hel del. Vi fick i uppgift att skissa det vi såg. Inga detaljer, men istället sinnliga intryck. SVÅRT! Jag kan inte skissa snyggt på nån timme. Överväldigad av uppgiften gjorde jag i alla fall så gott jag kunde. Det gick nog bra. 5 timmar på plats gick så fort. Snart var vi på väg till Stockholm.

Jag pratade med många olika klasskamrater och de var alla trevliga och välkomnande. Vi bodde som sagt på söder. Zinkensdamms vandrarhem. Ett fint ställe men med små rum. I alla fall de vi bodde i. Kändes som en finlandsfärjas c-hytt, ca. Bodde med 3 nya vänner. Jag hängde på ett stort gäng som gick en lång promenad på söder och letade efter en känd thairesturang. Det var ljuvlig mat!! Mmmm...

Vid elva var jag nerbäddad i säng och jag somnade otroligt snabbt med tanke på alla intryck jag matats med.


Miniresa i morgon...

 


Ja, jag ska åka iväg till Enköping och Grönsöö slottspark med HIG. Kursen jag ska läsa kräver att vi följer med på resa. Inte mig emot, jag ser gärna nåt nytt. Men det känns lite nervöst. Vi ska som sagt besöka en slottspark och få en guidning där. Äta mat, ha egen tid och reflektera, studera och fotografera. Mysigt.

Sedan reser vi vidare till Sthlm och Zinkendamms vandrarhem där vi ska bo över natten. Tisdagen ska spenderas på skogskyrkogården i stan. Ska också bli intressant. Hemfärd sker på eget bevåg på kvällen. Låter som en lagom kursstart tycker jag.

Länk Grönsöö : Här

Håll tummen för att det går bra och blir trevligt.
Puss!!Grattis Annica
Bild lånad från GD.


Var på Exit filmfestival idag på Spegeln i Gävle med Annica, Emma och Sofia. Annica var med och tävlade med en kortfilm som hon och Niclas gjort. (Grabben i mitten av bilden.) Självklart vann de 2 priser för sin prestation och jag blev så GLAD för deras skull. Lär ju säga att de var självklara vinnare med sin idé. Hurra!

Mysigt att umgås med flickorna också. Ni är bra goa.

Kram kram.Pristagare...Hyllning

Såg videon och blev så starkt berörd.
Måste bara länka den.

Vila i frid lilla vackra Natalie.Ett ljus...


 
... vill jag tända för Natalie och alla som stod henne nära. Jag önskar att alla unga människor automatiskt kunde skyddas från att lämna denna plats, att det fanns en aura av pansar som inte släppte några faror nära. Men, nu har det hänt - det som inte fick hända.

Det är så sorgligt då unga människor som Natalie försvinner. Jag lider verkligen med hennes familj, hennes släkt och vänner. Personligen hade jag ingen relation till henne, men jag gick i skolan med hennes bror. Jag kan inte ens föreställa mig vad han går igenom nu. Om man kunde trolla...

Jag hoppas att livet så småningom ska kunna gå vidare för de som sörjer. Att Natalie ska finnas med dem och visa vägen. Ja, jag önskar verkligen att allt blir bra, bättre.

Ja, vad kan man mer säga, då orden tar slut?

<3


Liat att dona med...

Hej!!

Jag donar en hel del nu för tiden. Inget jobb - eller jo, jag jobbade förra helgen - men dock andra viktiga saker. För mig i alla fall. Jag har provat att torka äpplen i ugn och göra äppelchips. Det var superlätt och gott. Förvaras i en fin plåtburk så länge. Perfekt till müslin. Jag har plockat några liter trattkantareller, samt rensat dem. De växer verkligen överallt i år! Mums!! Jag har städat bland mina kläder, sorterat och vikt. Till och med sytt 10 st lavendeldoftpåsar, haha!

Jag har dammat mitt vitrinskåp och allt som stod där i. Märkligt hur damm kan komma in genom stängda dörrar. (HUR!?!?!) Jag har hälsat på farmor och farfar och jag har promenerat hunden. Jag har även tagit hand om mina rabatter och växterna på altanen...blaaa, blaa. Ja, jag vill bevisa för er att jag inte är helt overksam. ;)

Men det bästa av allt, som jag är stolt över: Jag har fixat in mig på en högskolekurs på 15 hp, "människor och trädgårdar". Jag börjar på måndag med en klassresa till Enköping och Stockholm, med övernattning. Därefter blir det plugg fram till början av december. MÅNDAG TILL FREDAG. Känns så jääääääääkla skönt!! Äntligen lite seriös sysselsättning. Har redan lånat kurslitteratur på Gävle stadsbibbla. Mycket billigare än att köpa...

Ja, detta är vad jag gör om dagarna. *Tadaa* Ha det fint mina vänner och hoppas ni dtannar kvar och läser min blogg även nu, trots lite dåliga uppdateringar.  KRAM!


I taket lyser stjärnorna


Jag har nu äntligen sett denna film, och jag är verkligen nöjd och berörd. Mycket gripande film som känns så äkta på ALLA plan. Det är inte ofta jag tycker att en film klaffar så beskrivande som den här gör. Känslomässigt. Om ni inte sett filmen, gör det. Jag hittar tyvärr inga fler ord som kan beskriva den. Det borde knappast dröja länge innan jag har denna story i min dvd-hylla.
  


Stjärnöga

 


Mycket vacker blomma som förtjänar rampljuset.

<3


If...
If everyone cared and nobody cried
If everyone loved and nobody lied
If everyone shared and swallowed their pride
Then we'd see the day when nobody diedJordfräs...Dags att skörda potatisar på kollo. Farfar och jag gjorde ett bra jobb - ca 5 lådor! Hurra! Härligt att vara med och hjälpa till, det gör mig glad. Att jag behövs någonstans. <3Jag älskar dig ännu...

Here the autumn ends bringing back the rain
The old Chevy's dead they tried to fix it in vain
Elisa's got her first teeth, little Jimmy is getting strong
I'm learning guitar I almost know a song

I've found some chanterelle at the market this morning
I'd like to live in Rome, oh it would be such a good thing
Try to grow some flowers, the same I tried before
That's all for now
Oh yes je t'aime encore

But where are you
So far with no address
How's life for you
My hope is my only caress

Finally cut my hair, I hear you say at last
It's been kind of strange but you see I survived
When I'm asked I go out, I dance all night and more

But when I dance
Je t'aime encore
But where are you
So far with no address
How's life for you
Time is my only caress

Je t'aime encore lust like in an old fashioned song
And it burns in my soul, anything else seems too long
Oh more and more, it's strong as I can be
Oui je t'aime encore

But you, you cannot hear me.Glädjen med trädgård

<3

I just love you so much!
Gräsö och ForsmarkVar på en dagsutflykt med hund och moder till dessa vackra platser. Alltid roligt att se nåt annat än omgivningarna hemmavid. Hade en fin dag. Promenad i naturreservat, biltur genom idyllisk svensk sensommarnatur, fotomoments i Forsmarks engelska park - m.m.

Titta bara.


Liten blir stor (igen)...Kommer precis hem från en regnblört promenad med Moa, och mellanlandar här innan jag ska ta bilen in till Gävle. Jag har blöta strumpor. Regnblöt skog och tennisdojjor går inte ihop. Noterat! Idag är en sån där tröttdag och ont i ryggen dag. Skulle vara skönt att falla tillbaka ner bland täcke och kuddar i sängen. Men istället vill jag åka till farmor och farfar på visit. Farmor är åter hemma från sjukhuset sedan igår. Härligt! Ska dit och försöka göra en insats nånstans. Kanske med städning eller nåt? Blir nog bra. Och Moa älskar ju att vara där, så det blir perfekt.

För övrigt så fyller bäbis STOR i morgon. 5 år. Tänk att hon är 5 år - kan man inte tro, för hon beter sig som en 4 månaders valp. Haha! Okej, lite slöare kanske? Men pigg och allert och lika bråkig!Bäbis


41/2 år

Hoppas ni har det fint där ute trots hörtregnandet. Hörs snart!
KRAM! <3RSS 2.0