Uflykt, Mariefred och Strängnäs...

Småkakor för hela slanten...

Nu mår jag bättre igen. Fy fan för de där akuta dipparna, jag tror verkligen att jag ska dö varenda gång. En känsla jag aldrig någonsin kan beskriva, och ändå har jag skrivit en hel bok om den. Jag skulle kunna skriva 20 böcker till och aldrig ens komma i närheten av en beskrivning. Så jävligt är det.

MEN

Nu känns det i alla fall bättre. Jag har bakat pluttenuttigt fikabröd idag. Småkakor för hela slanten. Det var mysigt - nu väntar jag bara på fikagäster. Har läst 2 böcker på de senaste 2 dagarna. "När blodsbanden brister" av Hanna Svensson och "Tusen små bitar" av James Frey. Den första har jag skrivit om tidigre. Den var mycet gripande och fängslande. Kanske lite lika de andra sanna historierna jag läst om misshandel och våldtäkter. Men alla historier är unika på sitt sätt. James Freys bok, Tusen små bitar handlar om drog- och alkoholmissbruk. 500 sidor som beskriver avgiftning, rehabilitering och massor av frustration, minnen, glädje och sorg. Vi förljer författaren på avgiftningskliniken och han beskriver makalöst levande hur det är att vara innanför klinikens väggar, med allt man har i sitt baggage och hur mörk framtiden ter sig. Han beskriver många människomöten och en ständig, men framgångsrik kamp mot suget. Helt klart en läsvärd bok!

Nu ska jag börja läsa nästa bok i högen. Recension kommer kanske framöver.

Kram.


Not good...Jag känner stor livsstress och är så förvirrad, nästan avskärmad från att kunna avsluta tankar. Jag bara påbörjar dem, men det blir aldrig färdigtänkta. För jag orkar inte. Klarar inte av att tänka dem fullt ut. Jag får så ont i magen då. Usch! Känner att jag har tappat humöret för dagen. Något som liknar ångest jagar mig i hälarna. Dumt, för jag har mått så bra idag.

Å jag är less på att gråta.


Sommarblommor


Fotade lite då solen stekte ute idag. Härligt, vi behöver verkligen få vår beskärda del av solsken vi svenskar. Var förbi Annette och fick låna några böcker. Mysigt. Jag är verkligen inne i en läsperiod nu. Idag har jag påbörjat "När blodsbanden brister", av Hanna Svensson. En sann historia om en sjuk, maktgalen, misshandlande man. Usch! Men det är ju så faschinerande med sanna historier. Man häpnar över människans förmåga att överleva de grymmaste livsöden, och hur de flesta går stärkta ur striden.

Jag är trött och har huvudvärk. Blir nog tidigt i säng i kväll.

Kram på er mina vänner! <3Jag leker husmor!

Jag har lekt husmor i flera dagar. Planterat mina Dahlior, städat altanen, räddat gullvivor från gräsklipparen, gjort rabarbersaft och ställt ut mina övervintrade pelargoner. Känner mig riktigt duktig och nöjd. Hihi!

Det är enkelt att göra saft på mitt sätt. Jag tog 10 rabarberstjälkar och skar dem i bitar. Lade i en stor gryta och slog på, tjaaa... ca 1 1/2 liter vatten. 2 liter hade nog åxå funkat. Pressade i en citron och kokade upp och puttrade tills rabarbern blir till nåt som liknar slime på stillastående sjöar. Mums, jag vet! Sen - sila! Åsså till sist, sockra efter beghag och låt svalna. Häll på flaska. Det är inget konserveringsmedel i denna saft, så man bör ju dricka den relativt fort. Jag spär inte ut den med vatten heller, den är god som den är.

Seså, sätt igång och safta nu!


Bilder sen förra helgen!


Hade en nycket mysig söndag i Boloungern förra veckan med dessa flickor. Där var det föreningarnas dag och full aktivitet med bland annat hundutställning, agility, musikuppträdanden och picknick. Härligt med sol och en dag i parken med gött sällskap! 

Tack för det! 


Efter regnet...

Trevlig Helg!

Åh vad skönt att ha sovit ordentligt äntligen. Känner mig lite mer utvilad nu. Hade en tuff senkväll/natt igår men det behövdes nog för att kunna känna sig bättre idag? Hmm...

Är pigg men rejält förkyld. Tänker ändå masa mig ut idag på en långpromenad och hålla mig aktiv, det är liksom roligare så. Haha! Vi får väl se vad som sker. Hoppas ni får en skön helg nu då. Kanske har någon av er lyxat till det med en fri fredag och därmed fått en riktig långhelg? Det ska man unna sig, särskilt nu då solen tycks skina.

Kram på er hörni! <3


Min lilla tripp...Jag kom till Vimmerby vid tretiden på eftermiddagen och resan ner gick bra. Inga förseningar. Väl framme var det väldigt varmt och det var svettigt att ta sig till skolan som låg uppe på en höjd. Packade in mig i mitt hyrda rum och tog sedan en promenad runt byn. Där var mysigt och lagom stort. Besökte Astrid Lindgrens barndomshem och gamla stan. Strosade runt på gatorna och försökte lära mig hur det ser ut där borta.

Väl hemma igen, knackade en tjej på dörren. Yeshim. Hon var från Sthlm och skulle även hon på intervju. Vi pratade en bra stund om ditt och datt. Skoj att lära känna någon. På kvällen blev jag hängig. Såg film på laptopen och kände huvudvärken smyga sig på. Trodde först det var koffeinbrist, men det var en förkylning på g. Jag somnade i alla fall, men sov lätt och vaknade många gånger. Runt fyra på morgonen vaknade jag i frossa. Näsan rann och huvudet sprängde. Jag kämpade med att somna om i två timmar men det var hopplöst. Usch! Jag blev livrädd att jag inte skulle orka med dagen som väntade. Var brännhet i pannan och mådde riktigt dåligt. Å inte hade jag packat med mig mer än 2 alvedon heller, och de hade gått åt dagen innan.

Hur som helst så ringde klockan vid sju. Åt frukost i skolans matsal. Fin buffé och god mat. Tiggde alvedon i expeditionen och kom därefter igång ordentligt. Vi var 16 sökande där just denna dag och vi tilldelades varsin mentor (elev som gått ett år på programmet). Därefter väntade en lång dag med massor av tester. Datakunskapstest, läsförståelse, intervju, diverse gruppövningar och en del mat-/fikapauser och möjligheter att bekanta sig med elever. Det var en supertrevlig dag med underbara människor omkring. Träffade bara en lärare under intervjun, annars var allt elevstyrt. Skoj! Fick veta att det var 70 sökande till behandlingspedagogprogrammet från början och sedan valdes 45 ut för intervju. Det finns 20 platser och i början av juni får vi veta hur allt gått. Ujuj...

Då jag skulle ner till tåget hopade sig regnmolnen och jag hann bara gå 10 meter, så öppnade himlen sig. Tack och lov så kom vaktis körande i en bil och ropade "hoppa in", så jag fick skjuts ner till stationen. Gulligt va???

Resan hem var jobbig. Jag mådde inte alls bra. Huvudvärk och feber och efter en stund mådde jag illa. Lyckades få bakvända platser i alla tåg. HU! Ja, jag kom hem till slut, trots vissa förseningar och tekninska fel på tåget. Haha! Det var på håret vid bytena.

Ja, nu går jag omkring och funderar på vad jag känner. Jag tror skolan skulle vara perfekt för mig och så även studieupplägget. Människorna var härliga och boendet okej. MEN, det är långt hem och blir svårt att kunna åka hem mer än max 1 gång/månad. Kanske. Jobbig resa också. Men, praktikveckorna är flera och då kan jag praktisera på hemmaplan. Sedan finns det ju vissa lov och långhelger... Men det är inte lätt att besluta om det här, jag vet ju inte om jag kommer in heller. Time will tell.

Nu blir det bildvisning.Framsidan av skolan. Ser ut som Borgis ju.


Syrenerna blommade.


Internatet, en del av det renoveras nu, så rummen blir större.


Blommande träd.


På Näs, hos Astrid.


Hennes barndomshem.


Blommor längs snickerboas husvägg.


Nya resturangen och kulturcentret i Näs.


Äppelblom.


Gamla stan.


Torget.


Staty till minne av Vimmerbys stolthet.


Kyrkan.


Krypväxt.Snörvel...Resan till Vimmerby var både BRA och mindre bra. Mysig by, underbara människor och helhetsintrycket var gott. Men jag lyckades bli sjuk på kvällen innan intervjun. Sen har det varit jobbigt. Tänker självklart berätta mer och visa bilder, men nu ska jag vila. Håll ut, innan kvällen ska jag återge min vistelse.

Sköt om er och TACK för alla lyckönskningar i föregående inlägg. <333

KÄRLEK!


Vimmerby

Nu sitter jag snart på tåget ner mot Vimmerby. Ska på intervju för ev skolgång i höst. Håll tummen för att allt ska kännas bra där.

Stor kram så länge...


Det blommarLivet på kolloTanken idag är att hälsa på dessa trädgårdsnissar. :)

Kramen!Byggt om lite...Åh vad jag känner mig nöjd idag. Jag har löst flera problem då det gäller bloggen. Största lyckan var så klart att jag fixade till arkivsidan så att bloggen inte får nått fel så fort man ska titta i mitt bloggarkiv. Tidigare hoppade allt åt skogen, nu är det snyggt och prydligt om du vill kika på vad jag skrev i tex november 2008. Tack och lov!

Designen är också ny, som ni ser. Satt coh pulade länge, men nu är jag nöjd. Får se hur länge jag fortsätter vara det. Byta färg är najs. Hihi!

Nu ska jag läsa morgontidningen (lite sent) och sedan åka och handla lite mat. Ha en lovely dag!


KRAM!
Ängskär idag! <3

Försommar + flitens lampa...Hade en supertrevlig dag igår. Finbesök och ett produktivts sådant. Sydde och donade i många timmar, samt myste ute på bryggan i solljuset. Hur härligt som helst. Det är verkligen något jag vill göra om snart.

Fotade lite, titta här:
 Ord som berör...

  På blanka blad fyller jag en känsla
Den stilla stunden känns ren och klar
När ögonblick blir en helhet
När allt bara är som varma ljus
När hjärtat klappar lugnt och tyst
Och jag kan andas ut

Jag tittar ut ser tiden rusa
Jag tänker på vad allt gick fort
Jag ser mej själv i ålderns närhet
Det känns ändå bättre nu än då
När hjärtat klappar lugnt och tyst
Och jag kan andas ut

Allt det som var nu flyr bort
Ta vara på det lilla blir stort
Allt rusar iväg
Jag vänder mej om
Det som var nu är långt bort

Och kvällen kom dagen var till ända
Än en gång gick allt för fort
Jag lägger handen på min kära
Jag somnar in i hans famn
Mitt hjärta klappar lungt och tyst
Och jag kan andas ut
Vandring...I går gick Moa och jag milen mellan Marma och Älvkarleby. Helt underbar promenad som jag tänkte visa bilder ifrån. Naturen var varierande och mycket rolig att fotografera, med tanke på att allt är så där nygrönt och fint.

Dagens sång...

Everybody hurts med The Corrs.

Tillägnad mig själv och alla andra jag känner, som på något sätt har det svårt.
Ni finns i mina tankar, det hoppas jag ni minns.

Kram!Sytt
Mobilfodral.


Ipod-fodral.


Samma ipod-fodral.


Liten tygväska/förvaring.


Samma lika.
Nyförälskad i livet

Idag har jag känt en enorm kärlek till livet. Denna dag har verkligen visat allt från sin bästa sida. Nej, inget särskilt har hänt, jag är bara så där "vardags-nyförälskad "i livet, i våren...

Jag vaknade rätt sent och tog en långpromenad i skogen med Moa ner till Brämmen. Solen värmde och med uppkavlade jeans och ett linne klarade jag mig perfekt. Med musik i min ipod och naturen framför fötterna var jag lycklig. Ja, de saker i livet som kan göra mig riktigt översvallande glad och få frihetskänslorna att sprudla, de är gratis. Naturen, solskenet, den blå himlen, de varma vindarna och känslan att bara vara i nuet, ingen annan stans. Ja, jag blir banne mig religiös.

Stranden var bedårande!

Dagen har sedan flutit på i sakta mak. Här läst ute på en filt i solskenet, tagit ännu en skön promenad och sett en gammal vhs med Julia Roberts. Mycket, mycket bra. Tänk att ens gamla videoband fortfarande fungerar. Hurra! Hoppas morgondagen blir lika härlig. Jag ska vika ihop alla glada känslor som funnits hos mig idag, stoppa dem i hjärtat och spara, ta fram och minnas. Sköt om er, jag skriver snart igen.

Kramar!! 


(Bilderna är från förra året, men det var lika vackert idag.)


RSS 2.0