Lust att förändra...


Åh! Jag har grym lust att göra om hela bloggen, eller kanske starta på nytt någonstans? Men, min dator med photoshop är utlånad och jag vet inte när jag kan åka och hämta tillbaka den. Får bli snart känner jag, det kliar i fingrarna. Synd att jag suger på programmet, för jag skulle vilja göra så mycket... men - övning ger färdighet sägs det.

I morgon är det slut på detta år. Undrar vad som ska hända under 2010? Hoppas det blir ett bra år. Jag har en del tankar, men vet inte vad det blir av dem. Känns skönt att veta att jag har en utbildning som väntar på mig i alla fall. Jag behöver något vettigt att göra. Min reslust börjar växa på sig också. Skulle vara grymt att resa mycket detta år - vilket förmodligen inte blir aktuellt om jag ska plugga. Men, drömma får man...

Något nyårsfirande vet jag inte om det blir. Känner ingen större entusiasm, festar är inte min grej. Kanske slutar det som förra nyårsaftonen? Instängd på toa med hunden, spolandes i vattenkranar och sjungandes, för att överrösta smällare och fyrverkerier. Hmm. Varför kan vi inte bli lika kloka som asiaterna och använda oss av paperslyktor istället. Fridfullt, vackert och miljövänligt. PLEASE!

Nu ska jag packa mina saker och bege mig till Malin. Tanken är att vi ska sy. Vad det blir vette sjutton, men jag började på en jättefin väska igår. Tyvärr tog materialet slut. Haha!

Hoppas allt är bra med er. Vi hörs snart. <3

Ps. Jag saknar era kommentarer.Snörvel...Hann bara bli pigg från kräksjukan, så blev jag förkyld istället. Så där så man får syrebristspanik då man ska sova och känner sig allmänt bomullsaktig i hela huvudet. Undrar vad det är med mitt immunförsvar egentligen? Det tycks ha sagt upp sig totalt efter 10 års perfektionism. Hmm...

Snörvel.Snö


Julehälsning

Önskar er alla en GOD JUL!


Jag tänker planera för en lugn och avkopplande sådan, med släkt och familj. Hoppas kunna frossa i all god julmat som tillagats, hittills har jag mest levt på nyponsoppa. Åkte på en släng av kräksjuka igår och är väl inte riktigt hundra än. Men i mogon så... i morgon. Nu ska jag krypa ner och slötitta på tv. Ska sova skönt och länge och vakna pigg och kry på julafton. Moa har redan gått och nannat minsann.

Ta hand om er alla, och ni som är ute i trafiken - kör försiktigt!

<3Fönsterbild

Snart jul...Mys på Furuviks brygga...
Zandra, Christian och Sofia


Roffe och pappa


Eh, Crille och Zandra... 


Smickrande bild på mig. (Tack Sofia)


Fia


Bordsdekoration


Päivi och mamma


Entrén


Jag och Päivi


Min familj och bästaste Janssons var och käkade julbord i Furuvik. Mycket gott och mycket trevligt. Tre timmars ätande bara svischade förbi och snön föll utanför fönstret. Obeskrivligt mätta puttrade vi hemåt. Den här eftermiddagen kommer jag minnas så länge jag lever. Tack för att det blev av! :D Betydde mycket för mig.Vacker vinterdag

Jag tycker verkligen om vintern då den är så här...
En fin present

Måste visa vad jag fick av söta kusinen min. Ett härligt paket från Kahls stod och väntade på mig i Gävle då jag var dit. Själva kusinen är i Thailand, men hon var söt och köpte mig en present ändå. Sweetie! Glögen är snart uppdrucken, mycket god kan jag lova. Kryddig.

Dagen har gått åt till att julhandla, promenera ute i kylan med halt hund, laga mat och sånt där. Om en timme bänkar jag mig framför Jul Med Ernst. Åh vad härligt!

Ta hand om er. <3Lite snöiga bilder från igår...Igår fick vi verkligen mycket snö här i Gävle. Min kamera fokuserar inte i dunkelt ljus, men jag vill ändå gärna dela med mig av snöprakten. Benbrotten var många och kön till akuten ringlade lång. Folk föll verkligen som bowlinkäglor på gatorna, där jag och Moa slirade omkring. Svinhalt! Roligt ändå att promenera omkring i ett vintervackert Gävle en tidig morgon då alla skulle till jobbet. Full fart och välpåpälsade människor överallt. Plogar, traktorer, ett riktigt trevligt folkliv. Kyrkklockorna ringde och jag väntade mig nästan att möta hästar och slädar.

Stämning...
 

Kärlek

Något som berör mig är unga människor som äger förmågan att beröra och uttrycka sig så oerhört djupt, klokt och stort. Man behöver inte vara gammal för att vara vis, storsint eller öppen för andras känslor. Jag har upptäckt många unga flickor som tycks vara födda med allt det där. De är sällan kärleksfulla mot sig själva, men de har förmågan att ge sitt hjärta och själen därtill för andra människor. Senast i kväll smög sig en sån flicka in i min vardag, jag blev verkligen berörd över hennes sätt att skriva, hennes sätt att ge. Stolt och glad över hennes stora hjärta.

Det är så skönt att känna så. För den känslan gör att jag knyter kontakter i alla åldrar. För mig har det aldrig varit något konstigt att umgås över åldersgränderna. Jag har starka relationer till människor i alla åldersgrupper. Mina bästa vänner har varit i samma ålder som jag, men även mycket äldre. Jag har älskat dem alla och sett det som en självklarhet att det är okej. Njutit! Ja, det är ett stort privillegium att ha underbara vänner i alla åldrar! Att vissa människor inte förstår sig på denna glädje har aldrig hindrat mig, de vet inte vad de missar.

Jag kommer aldrig att glömma gårdagen, den 12:e december 09. En stor dag för mig, en enorm dag för mig. Jag vill inte säga mer, men jag hoppas, hoppas att mitt liv får sig en stor, vacker vändning tack vare det jag gjorde den dagen. Nu ligger all makt i framtidens händer...

Vill avsluta det här skriveriet med en stor dos kärlek till alla som står mig nära. Till alla som på ett eller annat sätt har klivit in i mitt liv och berikat det - format det. Jag är lyckligt lottad som har mött så många fina själar på min väg och jag kan inte nog beskriva hur viktiga ni är för mig, allihop. Vissa strålar lite extra och jag hoppas ni känner min glädje, tacksamhet och stolthet för att just NI finns.

Tack.


Fin dag


Längtar verkligen tillbaka till Tällberg, och efter snö.


Nu var det ett tag sedan jag skrev. Har haft en rejält tuff vecka med känslor hit och dit, men idag är en bra dag! Jag har letat fram mina husmodersgener och kokat gräddkola minsann. Eloge till mig. Jag håller ockå på att tillverka fransk chokladtryffel, men det tar tiiid.

Lite julgodis måste man ju ha, även om det inte blir mycket julfirande hemma. De vi brukar vara tillsammans med, reste till Thailand för ett dygn sedan, så det blir inget särskilt med julafton i år. Jag står absolut ut med tanken, men Kalle ska icke ses i ensamhet, det bara ÄR så. Därför överväger jag starkt att åka till Älvkarleby och Bergners, bara för att se Kalle med någon. Gissar att min mor och far är måttligt intresserade, så... a, vi får se.

Idag ramlade det in två mail med instruktioner för hur jag ska spendera mitt lov. Jag ska läsa en hel del latin och introducera mig i färg och formlära. Lära mig skissa och avbilda. HERREGUD! Jag få ångest av tanken. Jag kan verkligen inte "lite slarvigt" skissa av ett träd. Det skulle bara se ut som skit... Men, jag antar att det är därför jag ska lära mig... mummel, mummel. Läser mycket hellre latin känner jag. Haha!

Anldeningen till att jag ska vara så flitig är ju som de flesta redan vet - ATT JAG ÄR ANTAGEN PÅ TRÄDGÅRDSMÄSTARLINJEN på Wij Trädgårdar. Jag kommer gå tvåan nästa år med alla mina fina kurskamrater. Det jag missat under första året, läser jag in år 2011. Känns som en snårig väg mot mål, men någon måste ju krångla till det för sig. Huvudsaken jag är lycklig - och det ÄR jag verkligen med den klassen. Så, önska mig lycka till med latinen. Haha... Känns skönt att äntligen läsa på högskolan "på riktigt".

Aj, aj, aj... mina axlar är två stora muskelknutor. Har aldrig varit så stel som nu. Försöker massera, smörja tigerbalsam, värma och slappna av. Går så där. Antar att mit dåliga mående satt sina spår i kroppen. Nu ska jag ta mig i min lilla krage och njuta av livet igen. Känner att kraften finns där. 

Hoppas ni mår förträffligt. Varm kram!!

  


Vackra OckelboDet finns så många pärlor i Ockelbo som jag vill visa. Och fler såna vackra motiv ska jag finna. Har mycket kvar att utforska. Det är så roligt att titta vad som finns runt nästa krök, särskilt då solen skiner och frosten gnistrar.

Och hörrni, det är inte varje dag man möts av fantastiska melodier vibrerande över ängarna i gryningssolen då man vandrar mot sin skola. Vi stannade, vi lyssnade och vi förstod. Tove satt någonstans och spelade på sitt horn. Magiskt! Behöver jag säga att jag älskar denna plats ännu en gång?


Trädgårdens hus.


Röda längan (trädgårdsmästarelevernas tillhåll)


Gammelgården.


Rönnbär i solskensljus


Lada vid sjökanten.


Promenad mot skolan, inte illa med den utsikten.


Kalla nyponblad.


Mornument och kyrkan i bakgrunden.


Om man skulle missa sista tåget kanske?


Stationen.

Har haft en fin redovisningsdag idag, och igår hade vi glöggmys allihopa med pepparkakor och lussekaka. Mysigt. Har varit mycket med redovisningarna nu, så vi drar alla en lättnadens suck. En sak är då säker, alla producerar fantastiska arbeten/redovisningar. We rule!

Jag fryser ruggigt mycket i kväll. Det var så kallt så jag var ute med Moa nyss att halva kroppen domnade bort trots lovikkavantar och hela köret. Tror jag kör på Annas idé som hon presenterade idag - ett stort växthusliknande hus med mikroklimat. Sol, ljus, värme. Ja tack. Anna - jobba på med din plan, jag flyttar in. ;)

Nu: Leta upp te/glögg att värma fingrar och mage med? Hmm.

Kram.RSS 2.0