Varje gång är en prövning...

Jag har precis tittat färdigt på dokumentären om Berny Pålsson som sändes igår på svt. Jag såg den nu på internet (länk finns i slutet av inlägget) och blev så klart berörd. Jag har följt denna flicka, mer eller mindre sedan hon debuterade med sin självbiografi "Vingklippt Ängel". Boken är oerhört naken och sätter klorna i läsaren - ingen kan lämnas oberörd. Därefter uppstod "Bernyhysterin" bland unga ledsna flickor. Jag såg på avstånd hur de fullkomligt avgudade Berny och hennes liv och handlingar. Besattheten var inte hälsosam och det är väl först nu (så vitt jag vet) allt har lugnat sig lite. Idag fick jag möjligheten att se Berny på annat än bild och via text. Vilken fin tjej.

Att se en dokumentär som behandlar ett ämne som ligger en så nära, är inte så självklart. Varje gång är en prövning. Varje bok jag läser om människor som upplevt samma helvete som jag, rör upp minnen. Varje tidningsartikel, varje nyhetsinslag, varje människomöte. Det är inte enkelt. Då jag såg filmen om Bernys kamp, kunde jag än en gång förnimma den känsla som bor i en, under den svåra tiden med en psykisk sjukdom. Jag kände alla känslor. Kärlek för den arma, starka flickan, empati, skräcken av mina egna minnen, rädslan som fanns, ilskan då filmen visar på alla JÄVLA väntetider som finns i vården, glädje över hennes envishet och jävlanama! Alla känslor...

Som sagt, det är en prövning. Tanken dyker upp; Kommer jag påverkas av detta? Sedan, då filmen är slut och det gått någon timme, inser jag att jag klarat testet. Jag påverkas inte. Jag känner empati och jag har mina minnen kvar som jag alltid kommer få leva med. Men jag mår fortfarande bra och vet hur jag ska handlas med mitt bagage. Varje sådan insikt gör mig så glad och stolt. Det är precis så som en vän skrev till mig idag;  Under den här tiden jag fått lära känna dig, har du visat mig efter resans gång, att du har blivit så stark. Det är precis så - hon har rätt!

Jag tycker att alla människor borde ta del av svt:s dokumentär om Berny. Den är precis lika naken som hennes böcker och lämnar inget hemligt. Det är här ni "vanliga dödliga" har chansen att kliva in i - och se - hur det verkligen är att leva med psykisk sjukdom + drogberoende. Alla känslor finns med. Allt är äkta. Ta del, jag ber er...

Tack <3

 Länk till filmen:  http://figureskate2008hb.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=13276&a=1257622&lid=puff_1257514&lpos=extra_0


Inga PMS utbrott. ÄN!

Har läst ut boken (Män som hatar kvinnor) och är är galet frustrerad över det avklippta, dråpliga slutet. Ge mig bok 2 nu!!!! Det måste finnas en fortsättning i den? Eller? Poor Salander, snyft.

Sitter här med en mugg citronte och funderar över när jag ska orka resa på mig och fixa det sista innan skolan och stan. Har ont i korsryggen, måste verkligen träna upp mina ryggmuskler nån gång. Har sovit gott, drömt en massa. Vaknade en kvart före klockan och ställde mig direkt i duschen för att återvända till livet. Nu känns det riktigt stabilt - inga pms utbrott. ÄN!

Ser fram emot dagens lunch med kära C. Hoppas hon mår bra och är glad. Jag skulle vilja hålla handen på henens mage och se om jag får känna nån spark, men det hinns nog inte med. Mycket som ska avhandlas på 60 minuters lunchtid. Damn! Jag får helt enkelt våldgästa henne hemma, där hon inte kan smita. Hihi!

Ha en skön måndag, my friends. <3Upplösning av det mesta...


Jag har bara 60 sidor kvar i första Stieg Larsson-boken. Fallet är i stort sett utrett, men det finns några saker kvar att få reda på. Har läst som bara den under kvällen. Jag blev klar med socialpsykiariarbetet i eftermiddags, efter att jag tagit två härliga höstsolspromenader. Vänner återstår det bara någon säsong av. Allt är under upplösning känns det som. Undrar vad jag ska hitta på sen? Hmm...

I morgon väntar plugg, läkarbesök och en lunch med kära Charlotta. Ska bli härligt att se henne igen. Ska även se om jag hinner handla lite förnödenheter i sportväg. Nya joggingskor, en sport BH och kanske ett par baggy-adidasbyxor? Me want! Saknar de jag hade då Moa var valp. Av nån konstig anledning blev det bara trasor av dem. Valptänder är inte att leka med. Trust me.

Jag känner mig stolt just nu, eftersom jag klurat ut hur man överför en videofil från en skiva - redigerar den i movie maker och sedan konverterar den till en ny fil. Woho! Ska användas till Anettes hemsida. Kommer bli mycket bra känner jag.

Nu är det dags för te och vila. Så skönt!


 

Fokus


 


Jag mår bättre när jag fokuserar. Idag andas jag lättare, ser allt ljusare. Det känns hoppfullt efter gårdagens skräck, jag kanske inte är helt förlorad. Jag ska försöka våga tro på det.

Har pluggat hela dagen. Hårt! Först socialpsykiatri, sedan webbdesign. Försöker skapa en hemsida till min kära vän Anette Nordin. Hittills går allt fint och jag är nöjd med det jag ser. Önska mig lycka till i fortsättningen...

Jag vill tacka alla som har stöttat mig på bilddagboken och här på bloggen. Era inlägg har värmt nåt otroligt ska ni veta. Nåt som smälte hjärtat speciellt denna dag var ett sms från en nyfunnen vän. Att några ord kan göra livet så mycket ljusare, det är fantastiskt. Om hon visste hur mycket hennes ord betyder... <3

Nu ska jag sova - gott.


Ord


När själens smärta är så stor
att man vill kliva ur den kropp
som en gång blev till
i kärlekens magi.

Det finns
inget
sätt att förklara.
Man orkar bara inte...

- Anette Nordin


Känner mig så otroligt förvirrad ikväll. Allt omkring mig är så påtagligt, så vibrerande olustigt och skrämande. Så många ledsna frågor som aldrig tycks finna svar. Ensamheten - längtan efter närhet och värme - och så skräcken. Skräcken som hindrar mig från att någonsin våga öppna dörren.

Till hjärtat.Världens sötaste lilla bebis...Åh, jag var så munter då jag vaknade, för jag drömde så tydligt att en av mina kära vänner fick barn. Hon är i slutet av sin graviditet precis nu - och jag tänker tydligen på henne ganska mycket, till och med då jag sover. Det blev en underbart vacker liten flicka och mor och dotter mådde bra. Vilken vacker dröm - jag känner fortfarande doften av bebis. <3

Kanske var drömmen en retsticka också, för jag och min vän har funderat över VAD det kan bli för KÖN?! Hon har inte lagt någon gissning, men jag chansar på pojke. Skulle inte förvåna mig om detta var en glimt av  - "haha, du hade feeeel!" Tihi! Hur som helst så var det världens sötaste lilla bebis och jag är övertygad om att verkligheten blir sådan om någon månad.

Nu ska jag till skolan och plugga - och plugga. Kram. <3Lite av min vardag...


Det är så galet vackert väder att man nästan vill gråta. Jag pluggar, promenerar och dricker te om vart annat. Satt nere på bryggan en stund och skrev på mitt socialpsykiatriarbete en stund idag. Det var varmt och vindstilla och otroliga höstfärger på träden som sträckte sig över vattnet. I såna stunder blir jag djupt religiös och tacksam till livet. Det är så vackert i naturen ibland.

Jag mår ganska bra, även om jag kunde mått bättre. Jag har nära till känslorna, men njuter ändå av att leva. Särslikt nu så ljuset flödar från himlen och gör en glad. Huvudvärken gör mig trött och matt - men över lag tycker jag om livet. Jag har anpassat mig så att jag varken behöver stressa eller ha tråkigt. Pluggar hårt, men pausar ofta. Träffar vänner som värmer och läser böcker. Jag har blivit övertalad att läsa Stieg Larssons "Mäns som hatar kvinnor". Vet inte om jag nämnt det? Hur som helst är den riktigt fängslande nu. Jag har kommit halvvägs genom boken och det börjar bli riktigt intressant. Ser fram emot resten...

Jag har precis putsat fönstren och bytt gardiner här. Känns skönt och roligt att få upp lite nya färger hemma. I kväll väntar en lång skogspromenad och därefter lite mer plugg. Hoppas ni har det bra mina vänner. 

Kram <3

 
Don't mess with me!JAG HATAR ATT VAKNA! Inget kan få mig på så dåligt humör som en hysterisk väckarklocka då jag sover som bäst. Hade en ojämn sömnkurva i natt. Vakna, somna, vakna, svära, somna, väckas, döööö! Moa är äggsjuk och jag har myrkrypningar - återigen. Dessutom vaknade jag i morse med samma bultande huvudvärk som i går. Snyft!

Don't mess with me today - I might kill!Kort uppdatering

Har varit till Uppsala under eftermiddagen och spenderat tid på sjukhuset. Därefter fika med kusinen och en massa tågåkande. Handlade ett usb-minne och ett nytt 20-resorskort till framtida tågresor. Haft en trevlig dag över lag. Nu dunkar huvudvärken under pannbenet och jag känner mig riktigt skabbig. Blir dusch och säng sedan. Morgondagen förväntas ägnas åt plugg - får se hur bra det går. Jag MÅSTE verkligen!

En kort uppdatering bara - återkommer med trevligare inlägg sen.

Kram <3


Bönan


Dagen spenderades delvis i Bönan hos Anette. Jag hade det mycket trevligt och solen sken på oss hela tiden. Anette bor fantastiskt fint nere vid havet och hon och jag satt nere vid deras brygga och pratade i solen. Så härligt - en sån där vacker höstdag man kommer minnas. Känns bra att jag fått träffa henne och se hur hon har det. Självklart fotograferade jag en del och när jag stod med kameran i högsta hugg, seglade Briggen Gerda förbi. Vilket kodak-moment! Jag blev totalt imponerad och lycklig. Inte seglar det förbi några skepp i lilla Dalävlen här hemma precis...

Måste visa några bilder. Kram.

Äntligen...

Nu känner jag mig äntligen helt frisk. Ä-N-T-L-I-G-E-N! Det är så himla skönt, men jag är rätt matt. Återkommer med skrivandet då jag känner inspiration. Den är nog snart tillbaka. Vill bara göra en liten uppdatering och sända ett livstecken. Solen skiner här och jag njuter. Kram till er mina söta läsare - och dubbelkram till alla som sänt krya på dig hälsningar. <3 Tack!

Puss!

Mission completed!Jippi! Nu vet jag varför jag har så jäääämrans ont i huvudet hela tiden. Jag har bihåleinflammation. Värktabletter och antibiotika ska göra mig helt pigg igen - äntligen. Ser verkligen fram emot det. Jag har varit så trött och slut. Nu blir det ändring.

Känns skönt.Ont - som vanligt...Usch, jag får känslan av att jag håller på att bli sjuk igen. Huvudet gör så ont, så ont och jag är hes. Hade lite ont i halsen tidigare idag och tröttheten släpper aldrig taget. Förhoppningsvis är det här bara kvällsbesvär och inget annat, men jag blir lite uppgiven. Är så otroligt trött på att vara risig.

Jaja... jag vet att jag är värre än en del pensionärer på att gnälla på hälsan.
Men vafaaaaaaan!!!Vänner som flyttar till hus...

Karlholmsvisiten var trevlig. Var där under ett par timmar och fick chock på chock över hur STORT hus Emma och Markus köpt! De har flyttat från en tvåa i grannkvarteret till en sjurummare! Ink källare med tusen rum. Shit!!! Ett hus med mycket rust och otroliga ytor att fylla upp - men ack så charmigt. Tidigare har huset tydligen varit Korsnäslängor för arbetare och chefer. Nu är allt lixom ett. Jag fattar inte hur de ska lyckas orka med ett så stort hus - men å andra sidan vill de väl ha några barn. Så det löser sig.

Tror de kommer trivas jättebra i sitt nya hem. Önskar så klart ALL lycka! <3


Vacker gungstol i det nytapetserade. tillfälliga vardagsrummet...


Snygg fondvägg. Tänk vad lite tapet kan göra med ett rum!


Mycket att göra i köket. Emmas svärmors hund kom med på bild.


På baksidan. En jättehärlig, stor tomt.


Emma visar en del av all ved som ska klyvas - kul jobb Markus kommer ha.


Visst är det romamtiskt med rosor?


Till sist, lycka till med körkortet Emma!Jag, en lärare?Wow! På torsdag ska jag försöka lära en tjej nånting. Jag skrev ju en bok som projektarbete på gymnasiet. Denna flicka är inne på samma spår och har kontaktat mig för tips och råd. Är inte det lite roligt? Jag känner mig riktigt gammal! Hahaha! Det glädjer mig att hon vill satsa på bokskriveri hon också, och jag hoppas verkligen att jag har nåt att tillföra. Känns som att det var ett tag sedan jag arbetade med det där själv, så jag har glömt en del. Jag får se till att gå igenom mina papper och förbereda mig lite innan vi ska ses. En borgiselev även detta. Blir roligt att återvända till sin gamla skola och leka lärare. Wish me luck!

Jag har nyss vaknat och ätit frukost. Sista dagen ensam i huset, idag blir det till att städa, handla och grejja. Ska även åka en sväng till Karlholm och hälsa på Emma, som flyttat in i nytt hus. Ska bli spännande att se hur hon och Markus fått till det. Men först på listan väntar tedrickning mot hostan, en långpromenad med Moa och en varm dusch! Visst har det blivit KALLT i Sverige? Jag hade vantar på fm igår och mössa på kvällen. Schiiiet!

Ha det fint mina söta. Vi hörs! 


Ett inlägg till mina VÄNNER!

Vet ni vad jag älskar? Jo - vänner! Det finns inget som kan förgylla ens liv så mycket som vänner gör. De finns alltid där för en och får en att skratta. Även då allt verkar mörkt.

Min första bästis Elin har kommit att betyda så otroligt mycket för mig. Hon är en varm, klok och påhittig människa som jag har en fin relation till än idag. Hon är så go och får mig alltid att känna mig omtyckt. Min andra mycket nära vän, Emma, är också en pärla. Så olik Elin, men så underbar ändå. Vi delade vår tonårstid och dess smärta. Vi förstod varandra på ett plan som inga andra personer kan nå. Det var nästan magiskt. Jag kommer alltid att minnas allt vi delade - och fortfarande delar. Emma, du betyder allt för mig - alltid! Johan, är min tredje barndomsvän. En underbar grabb som blivit man. Vi hade så roligt då vi växte upp. Delar så många galna minnen! Jag saknar honom nåt enormt nu då han bor på andra sidan jorden. Men inte fasiken får det mig att älska honom mindre för det. Tvärtom!

Mickan
. Min kära kusin och det närmsta en syster kan kan komma. Det finns INGEN som jag högaktar som du. Vad vore jag utan dig och din omtanke? Jag vore halv... Emma, min andra käraste kusin. Jag minns hur mycket jag längtade efter dig då vi var små. Hur galet spänd jag var då du skulle komma på besök och sova över. Vi hade alltid så roligt tillsammans och idag delar vi varandras vänner och har lika roligt - om inte roligare då vi väl ses. Du är bäst! Malin - vi lärde känna varandra ordentligt då vi reste till Bulgarien tillsammans. Du är en diamant! Jag är så glad att jag träffade och lärde känna dig. Det finns INGEN som kan få mig att skratta så jag får ont i magen, som du gör!

Fy fan vad lycklig jag är som har så många pärlor till vänner. Jag skulle kunna rabbla folk hela natten - men det skulle bli för mycket. I alla fall. På gymnasiet träffade jag dig Annica. Du är också en underbar vän. Så omtänksam, så fantastisk på att hålla en relation levande. Du kämpar, fixar och donar för att allt ska fungera. Om du visste vad jag beundrar dig för det! Sofia - dig träffade jag för fyra år sedan och jag älskar både dig och din familj. Du är en solstråle, så vacker och så omtänksam. Tänk om jag var hälften så fin som dig i din ålder. Annette! Dig mötte jag då vi studerade ihop, och gud i himlen vad jag kan skratta mig lycklig för det. Du får mig att känna mig sedd och behövd. Vi delar så många intressen och vi fungerar så bra ihop. Du förgyller mina dagar och får mig att le. Tack ska du ha! <3 

Herregud - jag känner mig riktigt bortskämd som har så många fantastiska vänner! Ni får mig att må så bra och livet får mening bara av att ni exisiterar. Tack för att ni finns! Har jag inte nämnt dig vid namn, du som läser, så känn dig inte bortglömd! Jag är GLAD att just DU kom in i mitt liv. Jag ser alla mina vänner som nåt vackert. Hade du inte betytt något - hade vi aldrig lärt känna varandra. Med andra ord - DU är betydesefull! Glöm aldrig det.

Kram till er - alla mina sötnosar!! WTF!Idag vaknade jag med helvetisk mensvärk också. Ner i benen, i magen och ryggen. Förväntas jag vara trevlig i plugget idag, lär jag ju göra nån besviken.


Ont!Usch! Jag har en sån jäkla huvudvärk att jag snart inte vet var jag ska ta vägen. Det är jobbigt med ljuset från dataskärmen - ändå är datorn min enda kommunikationslänk nu då jag är ensam. Så jag vill sitta här. Jag har snart haft konstant huvudvärk i en månad. Är det här verkligen en envis förkylning, eller är det nåt annat? Allt jag vet är att jag blir handikappad av värken. Trött och låg.

Jag har i alla fall lyckats kirra två arbeten tills i morgon, fredag. Skönt att ha det gjort. Nu väntar sängen, alvedonburken och Vänner. Btw - jag var duktig hos tandläkaren. Inga hål. Woho!

Kram på er mina pärlor. <3

Underbar förmiddag!


Döm om min lycka då jag fick ett sms vid 10 snåret från Annette. Hon kom med den goda idén om att åka till Rullsand och gå ut till Billudden i solskenet. Klart man tackar ja till ett sånt sällskap och en sån tok-bra idé! Packade ryggsäcken full med te och frukt och for sedan iväg. Det var en ljuvlig promenad! Så färgstark, höstig och frisk! Vinden rufsade om i håret, solen sken, havet brusade. Värsta idyllen, så fridfullt ända tills jag satte nåt knott i halsen. Höll på att dö av hostattacken!!!! Men, men... det ordnade upp sig och vi fortsatte att njuta. Pratade febrilt om himmel och jord - det var så trevligt.

Nu ska jag sluta skryta och visa lite bilder istället. Kram! <3God Morgon!

Jag tror bestämt att mitt öga skymtar en spricka mellan molnen. Kan det månne bli lite sol idag? Jag hoppas, hoppas, hoppas på det! Sitter just nu och äter morgonfilen. Moa tar igen sig på min säng efter en sömndrucken natt. Fan vad slö hon är!  Men söt.

Usch, jag är less på hostan - den eeeeviga morgonhostan. Inte fan blir det bättre av att jag äter kall fil, hur smart får man vara? Men, men - ärligt talat så har jag inte handlat på ett bra tag, så kylskåpet tryter. Vad gör man då, om inte äter det som fortfarande finns? I don't know...

Ska snart ut med lillan på en morgonpromenad. N kan väl hålla tummarna för att solen ska skina på mig? Jag har saknat den så mycket! Efter lunch ska jag till Folktanvården och inspekteras. Besiktigas. Undrar om jag få en applåd? We´ll se.

Puss så länge.


Smått beroende av te...


Mina nästa planerade inköp ska bli: Te, te och TE!

1.  Hallon & Lakrits
2.  Kanel
3.  GrapeAlla ifrån Kahls så klart - lösviktste is da shit!
(Sorry Friggs, men jag älskade er bild i alla fall...)Photoshoot - på landet...

Japp, jag har trotsat förkylningen och gjort nåt denna dag. Nämligen tagit bilen och hunden på en tur, grusväg upp och grusväg ner. Hittade undersköna vyer och fotovänliga lönnar. Det var smått roligt att åka 20 meter, stanna och fota, och sen åka en bit till för att se vad som fanns runt nästa hörn. Sånt är skönt - att inte ha nåt mål, utan bara åka. Moa tyckte nog också att det var lite spännande. Synd att vädret är så grått. Men what to do? Bara att gilla läget.

Tog med mig en termos kaffe och några plommon från vårt eget träd, som matsäck. Moa fick en tom toarulle med lite godis i. Hihi, jag är fyndig, jag vet! Det var stilla nere vid havet, inte en själ nånstans. Fikade på en badbrygga och funderade på om jag skulle lyckas locka fram regnet. Konstigt nog regnade det ingenting alls på min lilla expotition! (Som Nallepuh säger.) Halleluuulja!

Nu ska ni få se dagens bilder. Skriv gärna en kommentar - det gör mig glad. <3Hoppas ni gillar bilderna. Nu ska jag fortsätta kurera mig här. Kramar om!Ständigt blöt om byxbenen...

Kommer knappast som nån nyhet för oss svenskar, men det REGNAR! Hela tiden, nästan dygnet runt. Jag öser båten för att den inte ska sjunka. Jag svär över att jag inte har några bra regnkläder och jag går runt här, ständigt blöt om byxbenen eller håret. Inte blir mitt humör bättre av att jag har kronisk huvudvärk och väntar mensen idag eller i morgon. Halsen svider och tröttheten är enorm. Hade feber igår och i förrgår. Hur ska man kunna vara energisk då det är så mörkt hela tiden? Det känns tragiskt att behöva ha lamporna tända på dagen för att över huvud taget kunna se nåt.

Blääähuuu!

Höstens starka färger...
Snurrig i skallen...God eftermiddag!

Jag har suttit hur länge som helst och jobbat med webdesign. Det enda jag kan komma fram till är att jag är tröglärd. Det är inte alls enkelt att förstå alla dessa kryptiska koder som ska nötas in. Klev upp galet tidigt i morse för att hinna ut med Moa innan skolan. Jag var ingenting att hänga i julgranen då det gällde humör vid den tiden - tur att ingen fanns i närheten att reta mig.

Skolan gick snabbt och efteråt väntade hundpromenad nr 2 och handling av mjölk, tefilter och en ny blaska att bläddra i. Sen jag kom hem har jag knoddat webdesign - jag borde få medalj! Snurrig i skallen är bara förnamnet.

I eftermiddag ska jag softa. Har huset för mig själv under hela veckan - skönt värre. Mamma och pappa har styrt kosan till Rhodos. Jiiiises vad hajpade de var innan de drog igår. De ville såklart inte erkänan det, men jag såg klart och tydligt att de led av svår resfeber. Hysteria!!! Haaha! Hoppas de har det bra. Pappa var gullig och tvingade mig att se på då han jämförde väderprognos på Rhodos och vår svenska. Jäkla glädjedödare. Som om jag inte redan visste att det regnar här!

Måste ge er chansen att lyssna på en härlig, mysig sång jag nöter rejält här hemma nu. Det är "Long Lost Penpal" med Hello Saferide.

Tjing!


Tårtätning...
En 4 åring som älskar mattes hundtårta.
Det sa bara schlööörp så var födelsdagsbarnet mätt.
Själv hade man väl hellre dött än smakat...
För ni vet folks, det är höst nu...

Denna dag gick ju asfort! Herregud...

Vaknade runt halv nio och grejade hemma. Runt tolv var jag i Valbo Köpcentrum och raggade kläder. Hittade 2 långärmade tröjor - samma sort, olika färger. Haha, fanatasifullt  - jag vet... Shoppade även 2 linnen och en bok till mamma. Det var många kända anskiten ute i shoppingsmeten, så jag språkade med dessa. På eftermiddan har jag mest vilat. Rensat bland mina kläder och lagt undan en massa sommarplagg. För ni vet folks, det är höst nu. Fram med stickekoftorna och tjockstrumporna....

Under kvällen har det blivit en hel del Vänner på tv:n och annat pyssel. Ingen hundpromenad dock, för det har hällregnat - och gör det säkert än. Btw - tack för söta kommentarer ang förra inlägget. Bara så ni vet, jag mår bra! Bara PMS och lite för kasst väder för min smak. Men don't worry! Tyckte bara att jag kände igen mig i orden...

Hoppas er helg är fin. Take care. <3 
Tankar...Du har massor med vänner i din telefonlista
ändå hittar du ingen att ringa till
när du mår riktigt dåligt...


(Visst är det så ibland?)Den karln kan inte ha många skruvar fastsatta!

Nu är det jag som går till sängs, ordentligt. Har i och för sig legat mycket på sängen denna dag - men nu ska jag verkligen krypa ner. Har haft en djävulsk huvudvärk idag också. Fattar inte vad det är som är fel. Jag har ju gjort allt! Druckit mycket, sovit mycket och vilat. Jaja... that's life. I morgon kommer bli en piggare dag, det har jag bestämt.

Såg nyss Jonas Gardells "Väckelsemöte". Den karln kan inte ha många skruvar fastsatta! Men han är så charmig och energisk att det väger över mot hans knäppa utbrott. Showen var sjuk och rolig rakt igenom, men sista minuten visade han på seriositet med en gripande dikt om Jenny. Starkt avslut - tycker om sånt!

Hoppas ni mår bra mina vänner.

<3

Glad igen!

Igår kom Anette hit och gjorde mig glad igen. Min söta Annette från vuxenskolan - numera min kära, kära vän. Vi kopplade av med te och stearinljus i soffan och pratade loss... Härligt! Då hon gick hade mitt humör höjts avsevärt! Att hon även hade en present med sig till mig, gjorde mig inte ledsnare precis. Hur söt får man vara?? <3

Fick de varma orden som ni kan läsa här uppe. Vilken vänskapsförklaring! <3 Sen är jag säker på att hon sett att jag ibland kan göra en bokälskare förtvivlad genom att lägga en bok upp och ner, utvikt, då jag inte läser. Minns från Sörgärdet att biblotekarien förmanade oss alla att INTE göra så, för då släpper limningen i ryggen på böckerna. ILLA! Anette är ju en sann bokälskare och värnar om böcker (med ALL rätt!), så jag fick ett assmart bokmärke som till och med visar vilken rad man är på. Suveränt! Inte nog me det - hon är rädd om mig också. Fick en ursöt nallereflex som jag älskar! Blir perfekt när Moa och jag ska ut och virra i höstmörkret.

Kan man vara deppig efter att den sån pärla varit på besök? Icke!

Nu måste jag trampa iväg och vara elev hela förmiddagen! Hur har er helg varit? Berätta är ni söta. Och ni som skrev till mig i mina 2 senaste inlägg - ni är så fina! TACK!


Alla tankar till min vän!

Vill ägna ett inlägg till en av mina vänner
 som går igenom en tung period just nu.
Hon är väldigt sjuk och behöver allas positiva tankar.
Hjälper ni mig? Tänd ett ljus eller två för henne - och hoppas på snabb tillfriskning.

Det ska jag göra.
Alla verkar ha jobbat på psyk!

Tack alla som kommenterade i föregående inlägg. Anette har själv läst och tagit del, hon är glad för ert engagemang.

Idag har jag varit på min första lektion i socialpsykiatri. Jätteintressant och oj vilken stor grupp. Snacka om att komvux i Gävle är mycket större än i Skutskär...

Hälften av alla elever i min klass var över 40 och alla verkar ha jobbat på psyk
! På något vis i alla fall... Vi hade en lång diskussion om kommunens stöd till psykiskt funktionshindrade - det var sjukt intressant. Jag är ju inte så jätte insatt på det planet då det gäller psykiatri, men det var utvecklande att lyssna på alla de med erfarenhet. Alla var överrens om att mycket inom psykrehab funkar i teorin men inte i praktiken. Sorgligt men sant.

Jag har huvudvärk och känner mig allmänt låg idag. Vädret är grått och trist och sängen lockar sjukt mycket med sina kuddar. Ska nog sova middag en stund, se om jag mår bättre sen. Önskar att nån ville komma hit och göra mig glad. Ni är så välkomna...


RSS 2.0